Proway Transfer – Çeşme’de Gezilecek Yerler Listesi

izmir çeşme tranfer

Proway Transfer – Çeşme’de Gezilecek Yerler Listesi

İzmir Çeşme Transfer ile Çeşme’de Gezilecek Yerler Listesi

Proway Transfer ile İzmir Çeşme Transfer hizmetinizde:

İzmir’in en çok gezilen kıyı ilçesi Çeşme; marinası, tarihi kalesi, balık restoranları ve festivalleriyle dünyanın en popüler ilçeleri arasında yer alır.

Çeşme’de gezilebilecek yerlerden bazılarını aşağıda listeledik;

  • Çeşme Kalesi
  • Çeşme Marina
  • Kocakarı Plajı
  • Aya Haralambos Kilisesi
  • Dalyan
  • Çeşme Çarşısı

Çeşme Kalesi

Osmanlı hâkimiyetinde bulunan Çeşme ilçesi defalarca Venedik saldırılarına maruz kalır. Saldırılara tedbir olarak Sultan 2. Beyazıt 1508 yılında kaleyi inşa eder.

İlçeyi denizden gelen saldırılardan koruma amaçlı inşa edilen Çeşme Kalesi, günümüzde tarihi dokusu ve mimarisi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Şu an müze olarak kullanılan Çeşme Kalesi’nde başlarda Topkapı Sarayı’ndan getirilen silahlar sergilenmekteydi. Bugün ise bölgede bulunan Erythrai Antik Kenti’nden çıkarılan eserler sergilenmektedir.

Çeşme Marina

Doğal bir liman olan Çeşme’de bulunan marina; balık restoranları, deniz manzarasında kahve molası verebileceğiniz kafeler ve alışveriş yapabileceğiniz turistik işletmeleri bulunan şirin küçük marina. Harika doğa manzarası ile huzurun adresi. İzmir’in meşhur kumrusunun en lezzetli yapıldığı yerlerin başında da yine Çeşme Marina geliyor.

Kocakarı Plajı

Çeşme’de gezilecek yerler listesinde yer alan ve mutlaka görülmesi gereken Kocakarı Plajı, Çeşme’nin kuzeybatısında merkeze yaklaşık olarak 5 km uzaklıktaki halk plajı statüsünde ücretsiz bir plaj.

Sığ ve masmavi suyu sayesinde Kocakarı Plajı’nın müdavimi olan ziyaretçileri bulunuyor. Diğer plajlara göre daha serin olan Kocakarı Plajı, eylül ve mayıs aylarında sakinken; yaz sezonunda bir hayli kalabalık olabiliyor. Doğal kum ve ufak taşların karışık olduğu kumsalı, muhteşem manzarası ve tertemiz doğasıyla görülmeye değer.

Aya Haralambos Kilisesi

Rum Ortodoks Kilisesi olarak 1822 yılında inşa edilen tarihi kilise, uzun süre metruk halde iken 2012 yılında Çeşme Belediyesi tarafından restore edilerek kültür ve sanat evi vazifesi de görmeye başladı. Özellikle de mimari yapısıyla ünlü olan Aya Haralambos Kilisesi, çeşitli sanat aktiviteleri ile kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Bu özellikleriyle cazibe kültür merkezi haline gelen kilise, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

  1. yüzyıla kadar Çeşme’de birçok şapel ve kilise bulunuyormuş. Ancak mübadele ile beraber çok azı ayakta kalabilmiş. Özelikle de Aya Haralambos Kilisesi, Çeşme merkezde tarihten kalan son kilise.

Günümüzde Rum dini bayramlarında Sakız Adası’ndan kiliseye gelen Rumlar, kilisede ayinler yapıyorlar. 18. yüzyıla kadar ise kilisenin yerinde bir şapel olduğu söyleniyor. Mora İsyanı ile tahrip edilen kilisenin yerine inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, adını tarihin ilk azizlerinden ve kutsal şehit olarak anılan St. Haralambos’tan alır.

Dönemin Pagan İmparatoru, Hristiyan vaizleri verdiği için feci bir şekilde St. Haralambos’u idam eder. Kutsal şehit unvanı alan Aziz Haralambos ismi ise kilisede yaşatılmaktadır. Kilisedeki freskler ise Çeşme Belediyesi restorasyonları sırasında ressam Sitaras tarafından çizilmiştir.

Dalyan

Çeşme’de gezilecek yerler listesinde yer alan Dalyan; benzersiz doğa manzarası, masmavi ve berrak dalgasız suyu ile muhteşem bir doğa festivali. Dalyan eskiden Rum Ortodoks yerleşkesi olan balıkçı köyü idi. Şimdilerde ise şirin balık restoranlarının yoğun olduğu Çeşme ilçesinin 5 km kuzeyindeki Dalyan Koyu, özellikle yat sahiplerinin ve tekne turu yapanların vazgeçilmez durağı.

Merkezinde çeşitli restoranların ve otellerin bulunduğu Dalyan adeta huzurun adresi. Ücretsiz halk plajında masmavi berrak suda yüzerken kendinizi Maldivler’de sanacağınız eşsiz güzellikteki Dalyan, görülmeye değer yerlerin başında gelir.

Çeşme Çarşısı

Çeşme merkezde bulunan Çeşme çarşısı; hediyelik eşyaların, turistik kilim ve halı dükkânlarının olduğu yerli halkın esnafıyla karşılaşacağınız bir yer. Balık restoranlarının ve meyhanelerin de olduğu Çeşme Çarşısı tarihten gelen dokusu ve kültürüyle misafirlerini ağırlıyor.

Mübadeleden önce yaşayan Rum Ortodokslarının sosyokültürel yapısından halen izler taşıyan çarşı, yöre halkının da temel ihtiyaçlarını karşıladığı yerlerden biri.

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi paylaş


Call Now Button